Zolikám, mit hazudjunk az oktatásról? – Selmeci János írása

Megosztás

Ha én ezeket a számokat a szöszinek kiküldöm, az címlap lesz mindenhol, mert ebből tényleg az látszik, hogy egy csomó iskola maximum gyerekmegőrző lesz innentől, és ebből talán még a kormánypárti szülők is meg fogják érteni, hogy nem a sztrájkoló baloldali pedagógusokat szivatjuk ezzel, meg nem is a volt tanáraikat, akiket utáltak, hanem a gyerekeiket. Egy szó mint száz Zolikám, mit hazudjunk?

Zolikám, bajok vannak, már megint írt az az újságíró, az a hülye hajú szőke tudod, aki már a Karmelita előtt a kordonnál is zaklatott téged a múltkor azzal, hogy mennyi pedagógus hiányzik valójában az oktatási rendszerből.

Te akkor hozzánk küldted őt, mi pedig megkérdeztük a belügytől, szóval tőletek, ti pedig megkérdeztétek a kabinetirodát, hogy mit kell válaszolni, ők vissza is küldtek valamit Soros Györgyről, de mi itt a Központnál a szakmaiság talaján állunk azért, úgy hogy a Laci javaslatára végül azt válaszoltam, hogy tanórák nem maradnak el, a fluktuáció a szokásos mértékű, a pedagógusok száma 2010 óta stagnál, ami mondjuk csak akkor igaz, hogy ha mínusz öt ezer fő stagnálás, de én nem szoktam a Lacival kötözködni, szóval megírtuk a szőke gyereknek, hogy nincs itt semmi látnivaló, erre kihozott egy cikket tíz iskoláról, ahol a testnevelés tanárok tartják az angolórákat, mondjuk kettőben pont rá is értek, mert a tornaterem egyik fala kidőlt, szóval katasztrófa volt az egész, ezért fordulok inkább hozzád.

Most azt kérdezte a szöszi, hogy van-e információnk arról, hogy az egyes tankerületekben hány pedagógus mondott fel, vagy helyezte letétbe a felmondását a státusztörvény belengetése óta, illetve hogy hány iskola van, ahol a tantestület akár húsz százaléka is távozhat, ha elveszik tőlük a közalkalmazotti státuszt.

És sajnos Zolikám nekünk ezek a számok megvannak, az igazgatóktól és a tankerületektől is kértünk be adatokat, megcsináltattuk azt a rohadtul túlárazott közvélemény-kutatást is, ami önmagában botrány, de ha én ezeket a számokat a szöszinek kiküldöm, az címlap lesz mindenhol, mert ebből tényleg az látszik, hogy egy csomó iskola maximum gyerekmegőrző lesz innentől, és ebből talán még a kormánypárti szülők is meg fogják érteni, hogy nem a sztrájkoló baloldali pedagógusokat szivatjuk ezzel, meg nem is a volt tanáraikat, akiket utáltak, hanem a gyerekeiket.

Egy szó mint száz Zolikám, mit hazudjunk?

Petike! Az említett közvélemény-kutatás nem létezik. Fogalmazzátok meg a választ úgy, hogy igaz legyen, szóval nem tudhatjátok, hányan mondanak fel, hiszen a jövőbe senki sem lát, de hangsúlyozzátok, hogy a tanárok a rendszerváltás utáni évek legnagyobb béremelését fogják megkapni, ha nem akadályozza meg a baloldal, meg Brüsszel, szóval a szokásos, ezt tudod, tehát semmi okuk nem lesz ezután felmondani, ezt még egy baloldali újságíró is talán megérti, neki ugye még volt matektanára. Gyerekekről a válaszban szó se essék, ha még akartok írni valamit, nézzétek meg mit javasolt múltkor a Kabinetiroda Soros Györgyről.

Forrás:Klubrádió

Kapcsolódó cikkek